BAR testrijder Anthony Davidson bewees nog maar eens dat de snelheid wel degelijk in de wagen zit. Hij zette vandaag de snelste tijd op de tabellen op het circuit van Valencia.

Davidson, die nog maar eens met de hybrid reed, ging verder met het testen van de nieuwe ophangingssystemen. Net als Williams, Toyota, Renault en McLaren konden ze maar weinig gegevens verzamelen doordat de weersomstandigheden veel veranderden de hele dag door.

Door de regen kon maar ��n uur op een droge baan getest worden. Dit was tussen 14.00 uur en 15.00 uur. Hiertussen zijn dan ook de snelste tijden van de dag neergezet. Vele teams hoopten dat ze in warme omstandigheden konden testen als voorbereiding van de Grand Prix van Maleisi�. Want hier verwachten ze dan ook hete weersomstandigheden.

Bridgestone was van plan om 8 nieuwe bandentypes te testen als voorbereiding voor Maleisi� maar voor hen was het een onnodige dag. Vooral omdat Rubens Barrichello en Luca Badoer geen waardige testsessie konden meemaken door het sterk veranderende weer.

Het was ironisch om te zien dat Ferrari reed met een racecoureur. Alle andere teams reden met de testcoureurs. Barrichello zette vandaag de tweede snelste tijd neer maar vervolledigde amper 18 ronden.

Davidson kreeg de kans om de regenbanden en intermediate – banden van Michelin te testen. Maar het was nog altijd geen bedreiging voor de Bridgestone regenbanden. Barrichello ging maar liefst 2 seconden sneller dan Davidson in de regen. Nog veel werk voor Michelin dus.

De motorleverancier van BAR, Honda, testte vandaag ook enkele lichtere materialen. Testrijders van Toyota, Ricardo Zonta en Ryan Briscoe, waren van plan om een nieuw a�rodynamisch pakket te testen maar het regenweer gooide roet in het eten.

De slechte weersomstandigheden zorgde ook voor coureurs die van de baan gingen maar geen enkel was ernstig. Testrijder Franck Montagny spinde toen hij de elektronica testte. McLaren testrijder Pedro de La Rosa zorgde voor een rode vlag toen hij stilviel op het circuit met technische problemen. Ook Marc Gene spinde ook eenmaal maar moest zijn sessie vroegtijdig stilleggen wegens een probleem met een brandstofsensor.

De teams hopen op betere weersomstandigheden voor morgen omdat ze dan eindelijk eens wat gegevens kunnen verzamelen.

 

P Rijder     Team   Tijd    Ronden	
1 A. Davidson   BAR    01:11:940 73	
2 R. Barrichello Ferrari  01:12:057 18	
3 M. Gen�     Williams 01:12:099 91	
4 R. Zonta    Toyota  01:12:142 57	
5 F. Montagny   Renault  01:12:660 55	
6 R. Briscoe   Toyota  01:12:922 51	
7 L. Badoer    Ferrari  01:22:853 30	
8 P. de la Rosa  McLaren  01:22:919 39

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter