McLaren staat met een voet in, en met de andere buiten de top tien van de vrijdagse kwalificatie. Kimi Ra�kkonen is tiende, en Juan Pablo Montoya klokte slechts een elfde tijd. Respectievelijk om meer dan elf, en twaalf seconden van de pole-tijd van Fisichella. Een teleurstellend resultaat voor een team dat op meer hoopte.

Net zoals zo veel andere rijders had Ra�kkonen last van de regen waardoor het verschil in tijd te groot is om nog op te halen. Maar de Fin blijft optimistisch voor de race.
“Spijtig genoeg werd mijn ronde be�nvloed door het weer, en we zijn teleurgesteld omdat we zo sterk leken tijdens het weekend. Het gat tussen ons en de eerste is te groot om een grote sprong voorwaarts te maken tijdens de tweede sessie. Maar tijdens de race kan alles gebeuren, dus zullen we wel zien. We waren op z’n minst de snelste wagens tijdens het laatste deel van de kwalificatiesessie.”

Ook Montoya kon zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken steken. Volgens de Colombiaan is er maar een rijder echt gelukkig met het weer van de eerste sessie: Giancarlo Fisichella.
“Het was echt spijtig, ik denk dat de enige die zeer blij kan zijn Fisichella is. Ik heb mijn best gedaan, maar het was zeer glibberig waardoor de wagen een paar keer uitbrak. We zullen morgen ons best doen, maar ondanks het feit dat we zo ver naar achter zullen moete starten hebben we een goede kans. Zoals vandaag aantoonde kan alles nog gebeuren.”

McLaren baas Ron Dennis blijft voorzichtig positief, hij verwacht dat de weersomstandigheden van morgen nog enkele dingen kunnen veranderen.
“Dit was duidelijk een teleurstelling omdat er dingen buiten onze controle de sessie be�nvloedden. Zeker omdat we zeer competitief leken dit weekend. Maar er is nog altijd de sessie van morgen, en de race. Hopelijk blijven de condities op het circuit dan wel constant.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *