De eerste dag van de GP van Bahrein was zeker niet saai voor het Renault team. De planning om zoveel mogelijk informatie te vergaren over het circuit werden verstoord door verschillende technische mankementen. Het team blijft wel optimistisch voor het verdere verloop van het weekend.

Jarno Trulli had een rotdag vandaag. Eerst had hij een waterlek, daarna stond hij stil op de baan door een probleem met de brandstoftoevoer.

“Het was niet mijn beste dag, maar ik ben niet teleurgesteld. Gelukkig is het motorprobleem niet te erg, ik heb liever dat het vandaag voorvalt, dan zondag.”

Fernando Alonso houdt van nieuwe circuits en is niet echt onder de indruk van de moeilijkheidsgraad. Ook Alonso ondervond problemen met de wagen, door een hydraulisch probleem kon hij zijn programma niet afwerken.

“Het circuit vraagt niet veel van de rijders, vooral omdat je even kan rusten op de rechte stukken. Maar als je een beetje van je lijn afgaat heb je een halve ronde nodig om je banden proper te krijgen. Hoewel we vandaag geen echt werk hebben uitgevoerd aan de set-up hebben we wel veel informatie voor morgen.”

Pat Symonds en Denis Chevrier zijn vooral opgelucht. De dag kon nog veel erger zijn, maar gelukkig valt het motorprobleem van Trulli nog mee. Ook de bandenkeuze is minder moeilijk dan ze eerst hadden gedacht. Enige echte zorg momenteel blijft het woestijnzand dat overal in kruipt.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter