In 2006 zouden we voor het eerst kennis moeten maken met het Dubai F1 Team, de bedoeling van het team is van nul te beginnen, dus geen overname van een bestaand team.
Volgens het dagblad Arabian Business zou het Dubai Team zo een 1 miljard dollar willen investeren, maar wel over een periode van 7 jaar.

Dat zou ongeveer neer komen op zo een 143 miljoen dollar per jaar, een bedrag dat opmerkelijk lager ligt dan de topteams in het huidige F1.
Het Arabische team is wel al bezig met onderhandelingen, zo zijn ze al druk bezig met Mercedes te onderhandelen, dat zou een mogelijke samenwerking kunnen opleveren tussen de twee teams, het Dubai Team zou dan rijden met een Mercedes krachtbron.

Bij de mogelijke samenwerking zou het best mogelijk zijn dat David Coulthard een overstap maakt naar het Arabische team.

Een ander team dat in 2006 zijn opwachting zal maken is het Midland F1 team, zij zouden aan het onderhandelen zijn met Ferrari voor de motor, het chassis zal van Dallara zijn.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter