koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Te Koop: Senna’s McLaren MP4/8A

En niet zomaar een auto van McLaren, maar de bolide waarmee Ayrton Senna de Grand Prix van Monaco in 1993 won. Het zou zijn laatste zijn in het Prinsendom dat hij ooit domineerde…

Senna won dat jaar nog wel in Japan en de seizoensafsluiter in Australië, maar dat was met een andere auto.

Deze McLaren MP4/8A is een stukje F1-geschiedenis die veel fans in huis zouden willen hebben.

Helemaal ongeschonden is de 8A-chassis nummer 6 niet. Senna werd tijdens de trainingen verrast door een fout in het ‘active suspension system’.

De crash ging zo snel dat Ayrton zijn handen niet snel genoeg van het stuur kon halen en daardoor zijn duim bezeerde. De auto kon gelukkig wel worden gerepareerd vooraf gaande aan de kwalificatie.

Nadat Prost te vroeg vertrok en daarvoor een penalty kreeg, erfde Michael Schumacher de leiding. Totdat zijn hydrauliek het opgaf. Senna versloeg Damon Hill in de tweede Williams met 15 seconden verschil, terwijl hij het record van Hill senior [Graham, FR] uit 1969 overnam.

Geen schadevrije auto dus. Maar dat zal de fan worst wezen, gezien de geschiedenis van de auto.

Vanaf 11 mei kunnen geïnteresseerden zich melden met hun spaarvarken bij BONHAMS in Monaco, alwaar de strijdwagen van ‘Magic Senna’ zal worden geveild.

En laat het een flinke spaarvarken zijn, want als de Ferrari waarmee Michael Schumacher in 2001 Monaco won voor ruim 6 miljoen euro werd geveild in New York…dan zal de MP4/8A zeer zeker géén koopje zijn.

Wel is deze McLaren niet zo complex als de 2001 Ferrari van Schumacher, want dankzij een simpele Cosworth-motor kan met vrij eenvoud zelf een stukje rijden met dit sporticoon op vier wielen.Alles weten over Formule 1 in 2018?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.