Technisch directeur van het Renault F1 team, Pat Symonds, veegt de verdachtmakingen richting zijn team van de baan. Sinds de start van dit seizoen is ‘launch-control’ op de wagens niet meer toegelaten. Raar genoeg kon men tijdens de Grand Prix zien dat enkel de Renaults een pijlsnelle start hadden. Jenson Button liet al weten het een verdachte zaak te vinden:

Button:

“Ze waren erg snel weg, iets wat ik niet begrijp gezien we nu manueel moeten starten.”

Pat Symonds pikte hier op in:

“Het is iets waar we niet over willen praten maar lees de regels maar. We waren nogal onder de indruk van de grip die Alonso had tijdens zijn start, zelfs op het gras. Ook Jarno (Trulli) was snel weg van zijn plek. Het is waar dat het erg moeilijk is om in te halen in de Formule 1. De start is tegenwoordig de beste plek om dit te doen. Hier hebben we dan ook hard aan gewerkt.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter