Ex-wereldkampioen John Surtees heeft kritiek op de rijders van BMW-Williams. Als het team om de een of andere reden de beker in 2004 weet te winnen, zal het volgens hem niet te wijten zijn aan de prestaties van Ralf en Montoya. Alhoewel Montoya in Surtees ogen wel het talent heeft om deze taak te volbrengen. Maar zijn vroeg getekend contract bij McLaren is een indicatie dat hij niet de mentale houding heeft om zich ten volle in de strijd te kunnen werpen.

“Ik ga in de herhaling vallen als ik over de frustratie spreek, die Frank Williams, Patrick Head en de mensen uit Munchen nu moeten voelen. Ik zou niet in hun schoenen willen staan rijdersgewijs,” zei de 70-jarige Brit. “Als ze dit seizoen succes oogsten zal het niet omwille van hun rijders zijn. Ja, Montoya is in staat om de klus te klaren. Maar hij is nogal haastig om een contract bij de concurrentie te tekenen. Ik denk niet dat hij de juiste mentale aanpak heeft die z�n talent fit. Dat komt hopelijk nog wel met de jaren. Voor BMW-Williams is hij momenteel een korte termijn aanwinst.”

En hoe zit het dan met Ralf? Ralf wil een hoog salaris hebben, net als z�n broer. Maar Frank Williams is daar niet mee opgezet, want Ralf heeft toch niet zoveel races op z�n palmares staan. Volgens Surtees heeft de Duitser weinig sterke races achter de rug en liggen deze te ver uit elkaar om hem een constante rijder te noemen, Ralf is dus geen topper.

 

“Als je naar de Ralfs looneisen, die in de pers vernoemd worden, luistert en naar wat hij denkt dat hij waard is, kun je niet anders doen dan lachen. Ja natuurlijk, als het Ralf zijn dagje is, zet hij een prachtprestatie neer. Maar die dagjes komen zelden voor en Ralf maakt te veel fouten. Daarenboven zit hij vaak meer naast de baan dan op de baan te rijden. Hij is dus te riskant voor een topteam om op te vertrouwen. Misschien voelt Ralf zich enkel lekker in een ��n-rijder-team.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter