koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Streep door drie Grands Prix

Terwijl seizoen 2020 over drie weken een voorzichtige (her)start maakt, is het kalender nog steeds ongewis.

En dat blijkt; Vandaag werd bekend dat nog eens drie Grands Prix dit jaar definitief komen te vervallen.

‘We’ verloren eerder al Zandvoort en Vietnam, nu komen daar Azerbeidzjan, Singapore en Japan bij. Tot nu toe zijn alleen de eerste acht races in Europa ‘definitief’ bevestigd.

Dat de race in Bakoe niet door zou gaan, was logisch. In deze tijd is het geen doen om een hele stad tot circuit om te toveren, laat staan een quarantainegebied in te stellen.

Om dezelfde reden konden we de Grand Prix van Singapore ook wel doorstrepen.

Maar het niet doorgaan van Japan, op het circuit van Suzuka, komt toch wel als een verrassing. Volgens de Formule 1 is het uitblijven van verlichting van de reisbeperkingen de reden om niet naar Japan te gaan.

De kans dat de F1-race in Amerika door kan gaan wordt door de meeste ingewijden als klein ingeschat. Hoewel de IndyCar afgelopen weekend juist in Texas van start ging.

Alleen de GP van Rusland in Sotsji is nog niet helemaal afgelast. Het lijkt erop dat die race wel door kan gaan. Sotsji hoopt -in tegenstelling tot de fans- zelfs op twee races…Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.