koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Straf Chilton, Gutierrez en Pic

Max Chilton en Esteban Gutierrez zijn na de kwalificatie voor de GP van Amerika bestraft door de wedstrijdleiding. Gutierrez werd tien plekken teruggezet op de grid, waardoor deze nu uiteraard gewijzigd is.

Gutierrez zou tijdens de kwalificatie de Williams van Pastor Maldonado ‘op gevaarlijke wijze’ hebben opgehouden volgens de stewards. De Sauber-coureur kreeg voor zijn actie tien plekken gridstraf aan zijn broek, waardoor hij de race in Austin niet vanaf P10, maar P20 zal beginnen.

Aan Esteban om zich naar voren te knokken, maar wat een pech voor de man die hoopte weer een puntje mee te kunnen pikken. Hij stond er met die P10 er goed voor. We zijn benieuwd naar de performance van de Mexicaan in de race dat over een kleine 2 uur zal beginnen.

Chilton dan. Het gat met teamgenoot Bianchi bedroeg bijna een seconde en de laatste startplaats was voor hem. Niet best voor de Brit die volgend jaar ook in de Marussia hoopt te zitten. Chilton zou het nog bonter hebben gemaakt door zowel Maldonado als Sutil in de weg te zitten.

Omdat de Brit al achteraan de grid moet starten kreeg hij geen gridstraf, maar zal hij binnen de eerste vijf ronden van de race binnen moeten komen voor een drive-through penalty. Het is de tweede keer dat de stewards voor de race al een coureur bestraffen met een drive-through penalty. Charles Pic kreeg eerder dit seizoen in Japan ook al een DTP opgelegd voor de start van de race.

Over Charles Pic gesproken…De Fransman zal de race als allerlaatste moeten aanvangen, nadat hij eerder dit weekend zijn versnellingsbak had laten vervangen.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.