De Essen Motorshow verbrak dit jaar opnieuw haar bezoekersrecord, van 1 tot 9 december kwamen maar liefst 345.000 mensen naar het evenement. GPPits.net bracht gisteren ook een bezoek aan de auto – en motorsportshow. Qua auto – en motorsport word het in Essen steeds minder. Essen richt zich tegewoordig ook op klassieke auto’s en tuning. En het was vooral tuning dat in de Essen de klok sloeg dit jaar.

Voor de auto – en motorsport liefhebber was er voor het eerst in jaren ook geen echt nieuws te vinden. Zo besloot zelfs DTM, dat hier jaarlijks enkele onthullingen deed, dit jaar geen presentatie te houden. Wel waren de DTM – bolides van BMW, Mercedes, en Audi aanwezig. Daarnaast was ook de Formule 1 – bolide van Sebastian Vettel te zien en Le Mans klassiekers van Ferrari, Jaguar, en Porsche, en Mercedes. Zo was onder andere de Jaguar Le Mans bolide aanwezig waarmee Jan Lammers in 1988 won. Daarnaast brachten diverse coureurs een bezoek aan de beurs voor interviews en handtekeningen.

Naast deze bolides liet Toyota de Le Mans hybride – bolide zien waarmee het dit jaar uitviel. Renault toonde de nieuwe Formule Renault 1.6 waarmee volgend jaar voor het eerst Europees kampioenschap zal worden verreden. Maar buiten dat was het veelal tuning dat in Essen te zien was. Ook waren lang niet alle fabrikanten aanwezig, zo schitterende bijvoorbeeld Volkswagen door afwezigheid.

Voor de auto – en motorsportliefhebber is het nog steeds een mooi show, zeker omdat er in Nederland verder geen auto of autosportbeurs meer georganiseerd word (Essen ligt niet ver van de Nederlandse grens), maar was er in het verleden nog meer te zien. Maar gezien de bezoekersaantallen is Essen de juiste richting ingeslagen. Desalniettemin is Essen nog steeds het beste wat er voor de autosportliefhebber qua beurs te bezoeken is.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.