Het Circuit de Catalunya, h�t testcircuit bij uitstek maar tevens Grote Prijs van Spanje zal er alles aan doen om hun contract te verlengen. Volgende week is er terug de Grote Prijs van Spanje, in Barcelona. Het zijn niet altijd boeiende races maar het circuit is wel erg populair. Ze verwachten voor volgende week ongeveer 110.000 fans op het circuit.

Josep Bargall�, eerste minister:

“Door een Grote Prijs te houden komt het land in een positief daglicht te staan. We hebben het geluk altijd goed weer te hebben en het is trouwens een prachtige locatie. De Catalaanse regering, die lid is van het Consortium, zal de Grote Prijs van Spanje zeer zeker steunen. We hopen om een contractverlenging tot en met 2011 te bekomen. De onderhandelingen gaan de goede richting uit en we hopen dan ook om op 9 mei het nieuws te kunnen bekendmaken!”

Bargall� heeft ondertussen bekendgemaakt dat een studie erop wijst dat een Grote Prijs houden goed is voor de ganse buurt. Het zou namelijk in het totaal zo’n 55 miljoen euro opbrengen, wat niet min is!

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter