Wereldkampioen Michael Schumacher is het niet eens met Max Mosley dat de F1 trager moet worden. Enkele dagen geleden liet Mosley weten dat de FIA maatregelen aan het overwegen is om de F1 wagens te vertragen, omdat hoge bochtensnelheden een potentieel gevaar zijn. Ook Trulli liet verstaan dat hij wat ongerust was met de manier waarop de wagens van 2004 de tijden van de wagens van vorig seizoen verpulveren.

Echter Schumacher is hier niet mee akkoord. Volgens de Duitser brengt dit helemaal geen extra gevaar met zich mee.

“Als de wagens trager moeten worden, dan moeten we ons de vraag stellen waarom om we nu eigenlijk F1 rijden,” vertelde Schumi aan Autosport“Natuurlijk zijn de snelheden de laatste jaren toegenomen. Maar volgens mij zijn ze helemaal niet gevaarlijk of problematisch. Ik denk dat we geen veranderingen moeten doorvoeren. Er is geen reden tot paniek.”

Zijn teammaat Barrichello stond hem hierin bij:

“Ik zie geen reden waarom we de zaken moeten veranderen.” Ook Button was het eens met beide heren: “Ik weet dat andere rijders hun zorgen hebben gebaard, maar ik heb geen enkel probleem met de huidige snelheden.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter