Michael Schumacher hielp gisteren met het lanceren van een nieuwe campagne om het aantal verkeersslachtoffers op de Europese wagen drastisch te verminderen tegen 2010. Deze campagne is het gevolg van een overeenkomst m.b.t. verkeersveiligheid die 39 Europese organisaties tekenenden in het licht van het doel van de EU om de jaarlijkse dodentol op de Europese wegen te reduceren tot 20.000.

Ondanks het feit dat de zesvoudige wereldkampioen tegen hoge snelheden over de circuits scheurt, beschouwt hij zichzelf als een goede voorbeeldfiguur voor veilig rijden.

“Als een professionele racer eis ik, en verwacht ik de hoogst mogelijke veiligheidsstandaarden zowel in mijn wagen als op het circuit. We zouden allemaal dezelfde aandacht moeten schenken aan de veiligheid in onze wagens en op onze wegen,” verduidelijkte Schumi. En hij gaf nog als goede raad: “Doe gewoon je gordel aan, het kan je leven redden! Ik hoop dat als ik dit zeg, de mensen het misschien ietsje makkelijker geloven dan wanneer iemand anders dit zegt.”

Het gebruiken van een F1-piloot als boegbeeld van een veiligheidscampagne is een interessant idee en hopelijk doeltreffend. Maar Schumacher is niet de enige. Zo promoot Coulthard bijvoorbeeld het dragen van een fietshelm. En waarschijnlijk zullen nog meer bekende gezichten uit de autosport zich lenen voor deze veiligheidscampagnes. Maar laat men er liefst niet mee overdrijven, want een slogan als “Schumi, klikvast, ook achterin” loopt zijn doel zeker voorbij.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter