Afgelopen zondag behaalde Sergio Perez zijn tweede podium in de Formule 1 en daarmee ook het tweede podium voor Sauber dit jaar. Bij het Zwitserse team denkt men al stiekem aan een overwinning, maar om dat te bewerkstelligen moet het team wel beter gaan kwalificeren.

Ons doel is om beter te gaan kwalificeren, aldus Monisha Kaltenborn van Sauber. Als we de auto verder naar voren op de grid krijgen kunnen we beter de potentie van de auto laten zien. We werken er keihard aan om ervoor te zorgen dat we voor de race een goede startpositie kunnen verwerven.

Kaltenborn voegt er wel aan toe dat de oplossing voor een betere kwalificatie niet ten kosten mag gaan van de racesnelheid. Dat is lastig, zegt Kaltenborn. Ik denk ook dat het te maken heeft met hoe we ons voorbereiden op een kwalificatie en op dat vlak zijn er zeker verbeteringen mogelijk. Als we ons als team kunnen verbeteren dan moet het mogelijk zijn om een betere kwalificatie neer te zetten. En dan zullen de goede resultaten vanzelf komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.