koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Renault blijft ondanks bezuinigingen

Ondanks flinke bezuinigingen in de automotive sector blijven de Fransen in de Formule 1. In totaal worden 15.000 banen geschrapt bij het merk, maar het F1-project gaat door.

Clotilde Delbos, de interim-CEO van Renault, onthulde dat tegen diverse Franse media. Daarmee maakte ze een einde aan de geruchten van de afgelopen weken.

Door de aangekondigde bezuinigingen werd gespeculeerd over het einde van het team, dat sinds 2016 actief is in de Formule 1 en dit jaar Esteban Ocon en Daniel Ricciardo als coureurs onder contract heeft staan.

Delbos zegt dat de voorgenomen budgetplafond de reden is dat men doorgaat met de Formule 1. Vanaf 2021 mogen teams niet meer dan 145 miljoen dollar (131 miljoen euro) uitgeven.

Dat budgetplafond is zeer gunstig voor ons. We hoeven nu minder geld in de Formule 1 te investeren ten opzichte van concurrenten die veel meer geld kunnen uitgeven., aldus de CEO van het Franse automerk.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.