Ondanks hun impressionante resultaten die ze boekten tijdens de wintertesten en ondanks de grote voorspellingen voor de nieuwe Renault R24 aan de start van het nieuwe seizoen, loopt het team zelf niet zo hard van stapel. Ze lijken zelfs alle overdreven optimisme de kop in te willen drukken aan de vooravond van de openings-GP in Melbourne. Bob Bell, de nieuwe technische directeur van het Renault F1 team, was zeer voorzichtig in het voorspellen van de prestaties van Renault en hun rijders het komende weekend. Desalniettemin gaf hij toe dat het team wel �ns profijt zou kunnen slaan uit de nieuwe regels.

“Vorig jaar reden we tijdens de Australische GP op een bepaald ongenblik in tweede positie. Echter konden we deze plaats niet behouden. Onze consistentie was toen maar pover,” vertelde Bell. “Dit jaar hebben we een pakket dat een grote stap voorwaarts betekent op vlak van performantie. En we begrijpen het gedrag van onze banden beter.”

 

“Daarenboven zagen we vorig jaar ook dat het Renault team goed reageert op nieuwe regels en zich makkelijk aanpast aan nieuwe raceformules. Dit is een van onze sterke kanten. De rijders zijn sterk gemotiveerd en hebben er alle vertrouwen in. En wij weten hoe we de wagen wensen te laten lopen. Ik zie geen enkele reden die erop wijst dat we geen podiumplaatsen zullen behalen.”

Ondanks het feit dat Bell geen overwinningen wil voorspellen, zei hij wel dat de topvorm waarin het team verkeerde tijdens de wintertesten hun vertouwen voor het komende seizoen een duw in de rug heeft gegeven.

“We waren erg betrouwbaar tijdens de testen en dat was een van onze hoofddoelstellingen. Zo probeerden we alle problemen die zich later mogelijks zouden voordoen te identificeren en te verhelpen. We hebben ons gepland testwerk volledig kunnen afwerken en hebben vijf volledige GP weekend afstanden kunnen rijden. Vergeleken vorig jaar, staan we nu een opmerkelijke stap verder. De wagen reageert zoals we verwachten en valt makkelijk aan te passen. En dat laatste moedigt ons aan om te denken dat hij makkelijk af te stellen valt gedurende een GP weekend. De winter is volledig volgens plan verlopen, we hebben dus alle vertrouwen in de eerste races.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter