Craig Pollock, de manager van Jacques Villeneuve ontkend de geruchten dat ze een redelijk hoog bedrag ontvangen hebben om de Canadese vlag op zijn race-overal te dragen. Ze zeggen zelfs dat ze hiervoor geen steun ontvingen.
Het geld wat beweert wordt dat ze ontvangen hebben zou komen van een organisatie die beschuldigd wordt van illegale drugstrafiek.

Voormalig Olympisch atlete Myriam Bedard deed het Canadese publiek met verstomming slaan toen ze aan de Militaire Politie vertelde dat een Montrals adverteerdersbedrijf Villeneuve rond de 12 miljoen Amerikaanse Dollar betaalde om het Canadese logo op zijn overal te dragen. En voegde hieraan toe dat dat bedrijf betrokken was met illegale drugstrafiek.

Volgens verschillende Canadese kranten werd Bedard, winnaar van goud in de biatlon tijdens de Olympische Winterspelen, gedwongen om haar marketing job bij �Via Rail� op te geven nadat ze vragen begon te stellen over betalingen aan Quebec adverteerdersbedrijven onder het sponsorprogramma. Ze voegde hier nog aan toe dat als ze haar job niet opgaf, dan zou ze naar zusterbedrijf, Groupaction, hebben moeten overstappen waar ze vreesde dat ze betrokken ging zijn in de trafiek zelf.

Desondanks, toen ze verhoord werd door leden van de afdeling openbare zaken van de Canadese regering, kon Bedart geen bewijzen van de drugsdealing geven. Noch kon ze bewijzen op tafel leggen dat Villeneuve geld had ontvangen.

Nier verrassend heeft Groupaction-president Jean Brault ontkend dat zijn bedrijf betrokken is bij een drugshandel en dat hij bereid was Badart voor deze beschuldigingen te vervolgen.
Hij zei hierover:

” Ik kan het niet zomaar langs mij neerleggen, zonder een onmiddellijk antwoord. De lastgeving van Myriam Bedard voor de dienst openbare zaken citeert dat Marc LeFrancois, de toenmalige directeur van Via Rail, commentaar gaf dat Groupaction betrokken was in drugstrafiek.
Deze beschuldigingen zijn schandalig en gaan volledig over de schreef. Ze zijn volledig vals en ongefundeerd. Het is zo beledigend voor mij, mijn familie, Groupaction en voor de mensen die daar gewerkt hebben en die daar nu nog werken. Daarom moet ik hier onmiddellijk op reageren.”

Hoe Jean Brault gaat reageren is echter nog niet bekend, dit zal uiteraard in de loop van volgende week duidelijk worden.

Bedard�s voormalige manager, Dhr. Jean-Marc St Pierre, ontkent dat hij met Bedard gesprekken heeft gehad over de sponsordeal met Villeneuve. Desondanks heeft ze hem omschreven als de bron van informatie.

“Ik heb nooit, maar dan ook nooit tegen Myriam Bedard gezegd dat Jacques Villeneuve een 12-miljoen US-dollar sponsordeal had. Ik weet niets van Jacques Villeneuve�s sponsordeals. Ik denk dat Myriam haar geheugen een beetje vaag en onprecies is. Mogelijk hebben we over sponsordeals gepraat maar zeker niet over Jacques Villeneuve omdat ik niets weet van hem.”

Pollock ontkent dat Villeneuve betalingen heeft ontvangen van de Canadese regering, zeker niet om gewoon de Canadese vlag te dragen.

“Er zijn geen onderhandelingen geweest met de Canadese overheid, noch zijn er gelden bekomen van de Canadese regering voor Jacques Villeneuve.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter