David Coulthard is momenteel in Parijs om deel te nemen aan de Race of Champions. Hij heeft daar bevestigd dat hij gesprekken heeft gehad met Dietrich Mateshitz over een plekje bij Red Bull. Hij zei er wel meteen bij dat er nog niets getekend is.

Coulthard staat volgens Mateshitz bovenaan het Red Bull winkellijstje, voor Christian Klien, Vitantonio Liuzzi en Nick Heidfeld.

“Hij staat helemaal bovenaan het lijstje. Ik ben er zeker van dat het team met hem zal praten. Hij is niet enkel een goed piloot, hij is ook een geweldige racer.”

Het is niet onwaarschijnlijk dat Heidfeld naar Williams trekt, waardoor Oostenrijker Klien het tweede zitje bij Red Bull zou in nemen. Er werd eerder al gefluisterd dat Red Bull Liuzzi liever een periode als test piloot onder de vleugels wil nemen zodat hij het vak kan leren.

Liuzzi zou dan naar Jordan kunnen trekken, want de Italiaan wil racen en geen tijd verliezen als testpiloot. Hij heeft in zijn tests bij Sauber en Red Bull al bewezen klaar te zijn voor een zitje in de sport en hij zal dus geen problemen ondervinden om ergens aan de slag te kunnen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter