Het leek een prima dag te worden voor het Sauber team, Felipe Massa had na de eerste sessie vanmorgen een achtste plek te pakken. Maar de namiddag bracht enkel teleurstelling voor het Zwitserse team. Een zieke Fisichella verloor 1 plek, en Massa moest maarliefst 7 plaatsen toegeven.

“Deze morgen verliep het prima, maar vanmiddag was het minder.” Zei Giancarlo Fisichella Ik had te veel overstuur, dus hebben we nog veel werk aan de set-up vanavond. Het blijft moeilijk om een goede lap neer te zetten op nieuwe banden. Ik voel me ook niet zo goed sinds ik hier aankwam. Nochtans heb ik niet veel last van de koorts als ik aan het rijden ben. Ik zal wel op tijd fit geraken voor de race.”

Massa reed tijdens de tweede sessie een langere stint, maar werd wat gehinderd door verkeer en kon die dus niet volledig benutten. Ook hij klaagt van een gebrek aan ballans van de wagen.

“Ik had veel overstuur bij het ingaan van een bocht, maar voor de rest had ik eigenlijk weinig problemen. Mijn laatste ronde had eigen 2 tot 3 tienden beter moeten zijn, maar ik maakte een foutje in bocht 13 en begon te spinnen. Er is veel grip hier, maar als je nog maar een beetje van de lijn af gaat ben je op ijs aan het rijden.”

Peter Sauber hoopt nog op beterschap.

“Vandaag hebben we veel data verzamelt, en hopelijk helpt dat om de set-up voor morgen te verbeteren. We hebben vandaag wel een bandenkeuze gemaakt. Vandaag hebben we een mooie basis gelegd voor de race.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter