Tal van negatieve reacties kwamen er na de kwalificaties. Voor de toeschouwers 0,0% spektakelwaarde en evenmin voor de coureurs viel er iets te beleven. Enkele coureurs willen liefst zo snel mogelijk terug naar het oude systeem, twaalf rondjes rijden. Maar Ralf is best wel opgetogen met deze formule.

Ralf Schumacher:

“Ik zie geen verschil met de kwalificaties van vorig jaar, ook al zijn de twee sessies kort na elkaar. Ik kijk echt uit om me twee maal te bewijzen in enkele minuten tijd. Alles ging goed voor mij tijdens de kwalificaties, dus ik zie geen problemen.”

Een woordvoerder van de FIA vertelde onlangs nog aan de BBC dat er geen veranderingen komen in het kwalificatiesysteem. Ze zullen de eerste drie races bekijken en dan pas evalueren. Misschien komt er dan een aanpassing als de Formule 1 Europa terug betreedt.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter