Voor straffe uitspraken zit je in de F1 op de juiste plaats, afgelopen dagen deed Ralf Schumacher nog zo een krasse uitspraak, de Duitser zei dat Montoya, indien nodig, er gewoon zou afrijden.
Deze uitspraak deed Schumacher jr. na een incident in Melbourne, Ralf moest daar uitwijken voor Montoya, dit om een crash te voorkomen.

Ralf Schumacher:

“Ik maar ��n ding hierop te zeggen, het was een sterke actie van Montoya, maar de volgende keer zal ik niet zo toegevend zijn en duw ik hem de kant in.”

Beide Williams piloten leven al een tijdje op voet van oorlog en dat zal in de toekomst niet meteen opgelost worden.

Ondertussen heeft Frank Williams van zich laten horen en geeft hij een waarschuwing aan het adres van Ralf.
Bij Williams maken ze geen gebruik van teamorders en mogen de Williams piloten elkaar bestrijden met gelijke wapens.

Frank Williams:

“In raceomstandigheden zijn de piloten vrij om te racen, vrij om elkaar te bestrijden, ze zijn zelfs vrij om met de wielen tegen elkaar te zitten, tenminste als dat de enige manier is om er voorbij te gaan.

Wat ze niet mogen doen, is elkaar van de baan rammen, dat is het verschil.”

Williams heeft ondertussen al met beide piloten gepraat, maar Frank Williams geeft ook toe dat het niet gemakkelijk zal zijn om de twee kemphanen in bedwang te houden.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter