Wanneer rijdt een F1 wagen niet ? Juist ja, als ie in de pits staat.

Als je kijkt naar de tijden die diverse rijders ervoor nodig hadden om hun pitstop te voldoen, dan valt op dat afgelopen zondag op dit vlak de absolute kampioenen waren:

-Fernando Alonso: Eerste stop ?, tweede stop 6.9 en laatste stop 6.0 sec. Door deze laatste stop kwam hij van plaats zeven ineens terecht op plaats vijf !

-Jarno/Trulli/Renault: 8.1 – 6.9 – 6.3 seconde.

-Michael Schumacher/Ferrari: 7.8 – 7.5 – 6.8.

-Rubens Barrichello/Ferrari: ? – 7.2 – 8.2. Ook hier heeft Michael weer wat meer mazzel…

Vergelijk dat maar eens met (voor zover ik dat heb kunnen nemen):

Jenson Button/BAR: 8.4 – 8.2.
Kimi R�ikk�nen/McLaren: 9.2
David Coulthard/McLaren: 10.5

Alleen Giancarlo Fisichello/Sauber heb ik in mijn hoofd nog als zijnde een coureur die uitzonderlijk onder de zeven seconden pitte. Maar ja, Sauber zal dat van Ferrari hebben geleerd of in ieder geval afgekeken.

Verder las ik n�t dat David Richards, de teamchef van BAR, Jean Todt als voorbeeld neemt in zijn beleidsvoering bij Ferrari. Nou, David, dan moet je je mensen ook de pitsnelheid van Ferrari eens na laten bootsen !

Over Renault kunnen we kort zijn: in de pit n�g sneller dan Ferrari ? Chapeau !

Over pitstops gesproken, het viel me op dat er bij de uitgang van de pitstraat op Imola zoals bij alle andere circuits een ondoorbroken witte streep op het asfalt lag/ligt. Deze streep mag toch niet overschreden worden ? Volgens mij knalde iedereen direct na het uitrijden van de pits, hoppa, naar links, het circuit op en rijen maar ! Mag dat allemaal maar zo ?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter