Jenson Button

“Ik kan niet wachten op de start van het nieuwe seizoen. We willen sterk zijn deze keer, als we snel kunnen zijn in de eerste race dan zal dat ons vertrouwen aanscherpen en dan zullen we er nog harder willen voor gaan.
Tijdens de wintertesten bleek de nieuwe wagen sterk te zijn en ik verwacht dan ook dat we betrouwbaar zullen zijn en dat we voor het podium kunnen gaan.

Ik hou van Melbourne en ik denk dat het de beste plaats is om het seizoen te starten. Het is een fantastische stad met enkele goede restaurants.
De omloop zelf heeft heel wat rechte stukken en chicanes, veel snelle bochten zijn er niet, maar de race is hier best goed.

Ik herinner mij nog altijd mijn eerste race hier in 2000, ik reed toen achter Michael, ik reed uit de pits, best raar, ik was pas 20 en hier was ik dan in mijn eerste F1 race, op het circuit achter Michael rijden met al de bladeren die van de bomen vielen, echt wel cool.
Dat was mijn beste gevoel dat ik overhield hier.”

Takuma Sato

 

“Op weg naar Australi� bezoek ik Japan en dan train ik hard voor de eerste race.
Ik heb hier in Melbourne al eens geracet, het was mijn debuutrace, maar in de kwalificatie had ik een technisch probleem.
Het was echt een goede plaats om mijn eerste race te rijden en het is de perfecte plaats om het seizoen te laten beginnen.

Tijdens de winter hebben we hard gewerkt en we dat kunnen vertalen in goede testresultaten, dus ik kijk nu echt uit naar de eerste race met onze nieuwe wagen.
Er kan veel gebeuren in Melbourne en iedereen maakt hier een kans.
Hopelijk zijn we van meet af aan sterk, ik heb er alvast vertrouwen in en ben ik optimistisch.
Uitgaande van onze resultaten in de winter ben ik er zeker van dat we in een betere positie verkeren dan verleden jaar.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter