Geeft de FW27 problemen?Van de grote rivalen van Ferrari, lijkt er al ��n weg te vallen, voorlopig dan toch. De Williams-top heeft laten weten dat de nieuwe wagen, de FW27, problemen kent, die niet opgelost zullen kunnen worden voor de seizoensopener in Melbourne.

Met name Frank Williams en Patrick Head, hebben dat aangekondigd aan de Britse pers, en men veronderstelt dat het probleem vooral bij de achterkant van de wagen zit, en dat er ook een gebrek aan downforce is.

Teambaas Frank Williams: “Het is geen ramp, maar we zijn niet blij. Het is vrij duidelijk dat de wagen niet snel genoeg is, en we weten voor 95% exact waar het probleem zich bevindt, maar we kunnen het nog niet oplossen voor de eerste race.”

Antonio Pizzonia, testrijder bij de Engelsen, had reeds half gesteld dat de problemen met de nieuwe wagen een gevolg zijn van de nieuwe windtunnel en het tekort aan kennis daarover van het team. Technisch directeur Patrick Head stond dit bij, door te zeggen dat de problemen ontstaan zijn bij het ontwerpen in de windtunnel.

“We werden niet echt verward, maar door van windtunnel te veranderen, hebben we ons laten misleiden. Ik ga niet te kritisch zijn over onszelf.”

“We zijn de laatste jaren competitief geweest, maar we hebben dit niet omgezet in titels. De kloof met Ferrari is zo groot, dat het ons allemaal tweederangs doet voelen. Dat is ergerlijk, maar er is geen reden tot stampen met onze voeten. Ik ben er zeker van dat we hen wat aggressie zullen laten zien, maar ik denk niet dat dat al in Melbourne zal gebeuren.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *