Het zat het Jordan team niet mee dit weekend. Pantano moest starten uit de pit lane, en Heidfeld ondervond verschillende problemen tijdens de race.

” Ik moet zeggen dat dit een moeilijk weekend was,” Zei Gorgio Pantano. “De problemen begonnen al tijdens de kwalificaties, er was iets mis met de wagen. Uiteindelijk heeft het team de wagen wel kunnen maken, zodat ik met m’n eigen wagen toch uit de pit lane kon starten. Ik vind dat ik een zeer constante race heb gereden, maar tegen het einde aan werd het moeilijk doordat m’n drinkbus niet werkte. Het was dan ook zeer uitputtend tegen het einde van de race.”

Nick Heidfeld kan spreken van een zeer frustrerende race. Nadat hij tot een achtste positie was opgeklommen, waren er problemen met de tankinstallatie, waardoor hij nog eens moest binnenkomen om bij te tanken. Nog wat later gaf zijn versnellingsbak de geest.

 

“Ik moest opgeven omdat ik steeds vast bleef zitten in bepaalde versnellingen. Eerst kon ik later nog wel schakelen, maar toen bleef ik een lap in vijfde steken. Dan deed het er niet toe of ik nu verder bleef rijden. Eigenlijk was mijn race al na de eerste pitstop naar de knoppen. Er kwam toen geen brandstof uit de tank, waardoor ik nog eens moest binnenkomen. Die extra ronde moest ik zeer traag rijden om niet zonder brandstof te vallen. Ik was volop bezig om terug een betere positie te behalen, toen mijn versnellingsbak stuk ging. Het was een grote ontgoocheling om niet te kunnen finishen door technische problemen. Maar er was ook een lichtpuntje. Ik maakte een goede start en de snelheid was niet slecht. Ik slaagde erin om enkele wagens achter mij te laten.”

James Robinson is teleurgesteld omdat er veel meer inzat deze race. Maar verscheidene technische problemen zorgden ervoor dat Jordan zonder punten naar Maleisi� moet vertrekken.

“Het was ontgoochelend om Nick niet aan de finish te brengen. Hij maakte een geweldige start, en stond lange tijd in de top 10. Giorgio startte vanuit de pit lane, en kon de race uitrijden. Het is hoopgevend, maar ook frustrerend dat we punten konden halen deze race. Nick stond achtstes en was aan het vechten met Massa toen de problemen begonnen…”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter