Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz gaat voor 2006 uitkijken naar een grote motorenbouwer. Volgend seizoen heeft hij nog de Ford Cosworth-motor ter beschikking, evenals Minardi. Maar het seizoen daarna zal Cosworth aan ��n enkel team meer leveren. Red Bull krijgt volgend seizoen de Ford Cosworth TJ90 3.0 V10 motor onde de motorkap van hun wagens, waarop al uitgebreide tests zijn uitgevoerd door Christian Klien en Vitantonio Liuzzi afgelopen week in Barcelona. “Bovendien,” stelt Mateschitz,

“een priv�team heeft geen schijn van kans.

Hoe dan ook zullen de dingen veranderen, en de snelheid van de veranderingen hangen af van de standvastigheid van de omstandigheden en de reglementen. Maar ik blijf optimistisch: de huidige tendens in de Formule 1 is bedoeld om de priv�teams in de toekomst een veel betere kans te geven. Voor ons is het hoedanook broodnodig om een goede motorleverancier te vinden voor 2006.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter