Jenson Button verdiende al langer een podiumfinish, en vandaag was het dan zover. De Jonge Brit, die al bijna een ancien is in het F1 wereldje, heeft er 68 races op moeten wachten. Button liet de laatste twee races de snelheid van het herboren BAR team zien, en verbaasde daarmee het hele F1 circus.

“Verbazingwekkend! Dit behoort evenveel toe aan het team dan aan mij. Ze hebben hier zo hard voor gewerkt. Ik ben dolblij.”

Button mocht in Australi� van op de vierde plek starten, maar moest toen tevreden zijn met een zesde plek. In Maleisi� startte hij van op dezelfde zesde plek, en reed hij naar een derde plaats. Het had nochtans heel anders kunnen aflopen. Hij had even een aanraking met Trulli bij het ingaan van bocht 1.

 

“Ik raakte Jarno even na de start. Dat maakte me even bezorgd, ik dacht dat er iets mis kon zijn.”

Het moet worden gezegd dat Button ook het nodige beetje geluk had. Mark Webber reed lek na een aanraking met Ralf Schumacher, en kreeg daarna een drive through penalty omdat hij te snel door de pits reed. Kimi Raikkonen’s hoop op een podiumplaats ging op in witte rook toen zijn Mercedes motor het begaf.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter