koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Pirelli bijt door zure appel

Hoewel 2013 geen goed jaar was voor Pirelli, blijven de Italianen de komende drie jaar aan als de enige officiële leverancier van de racebanden in de Formule 1. Zo maakte het bedrijf de contractverlenging afgelopen week bekend.

Pirelli kreeg vorig seizoen ontzettend veel kritiek te verduren. Het rubber sleet volgens de coureurs veel te snel. Na het debacle op Silverstone, waar de ene na de andere band ontplofte tijdens de Grand Prix, veranderde men het structuur van de banden.

Vervolgens weifelde de FIA lang over een verlening met Pirelli voor 2014 en daarna. Volgens de geruchten schermde voorzitter Jean Todt met Michelin als alternatieve optie. Rond de GP van Monza gaf de Fransman echter aan, dat het geen zin heeft om de teams in dat stadium met een andere bandenfabrikant om tafel te zitten.

Commerciële rechtenhouder FOM -vertegenwoordigd door Bernie Ecclestone- had al een akkoord met de Italiaanse bandenfabrikant gesloten. Het wachten was op de handtekening van Todt, welk in september uiteindelijk kwam.

Maar Pirelli is nog niet klaar met de teams. Pirelli heeft tijdens de contractonderhandelingen meer testdagen bedongen en zal naar verwachting duurzamer rubber introduceren. Dit omdat de deelnemers aan het komende WK niet bepaald scheutig zijn met informatie omtrent het presteren van hun strijdwapens.

Door het gebrek aan informatie van de F1-team is de Formule 1-auto voor 2014, één grote vraagteken voor de bandenfabrikant.

Dus heeft Pirelli bedongen dat er dit jaar een van de 12 testdagen voorafgaande aan de eerste race volledig moeten worden gewijd aan het testen van regenbanden. Ook moeten de teams in een van de acht testdagen die gedurende het seizoen worden gehouden, specifiek alleen de banden moeten testen.

De eerste vierdaagse testsessie begint op 28 januari in het Spaanse Jerez. Vooralsnog heeft alleen de renstal van Lotus aangegeven niet deel te nemen, omdat hun auto nog niet klaar is. Ook het team van McLaren lijkt door tegenvallende crashproeven niet op tijd haar auto klaar te hebben voor ‘Jerez‘…Alles weten over Formule 1 in 2019?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.