De Nederlandse autocoureur Piet Bijvelds is zaterdag tijdens een crash bij de Rally van Luxemburg om het leven gekomen. Hij was bijrijder bij zijn zoon Peter, die het ongeluk wel overleefde. Bijvelds was 62 jaar.

Volgens organisator Jo Deschuyter crashte de auto op een chicane die later in het circuit was aangebracht om de autocoureurs snelheid te laten verminderen. Die chicane stond er niet tijdens de verkenning van het parkoers omdat het een openbare weg is.

“De situatie is wel aangeduid in het roadbook en vanmorgen hebben we het iedereen bij de start nog apart verteld. Voor het tragische ongeval waren er vijf wagens zonder probleem gepasseerd. Vermoedelijk is er iets fout gegaan en heeft de co-rijder vergeten aan te geven dat er chicane stond, met alle gevolgen van dien’‘, aldus Deschuyter.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter