Philippe Dentant is dit seizoen overgestapt naar weer een hogere klasse in de autoracerij: de BELCAR, en wel in de klasse GT-B.

Philippe heeft gelijk velen eerst zijn sporen moeten verdienen in de kartsport en hij heeft naar eigen zeggen de echte kneepjes geleerd toen hij uiteindelijk een aantal jaren in Italie mee kon strijden, onder begeleiding van zijn trouwe vader en mekanieker Jean-Marie en last but not least van meneer Kali, de eigenaar van de vroeger genaamde KALI Kart fabriek. Momenteel heet die fabriek VAN Kart.
Philippe is vorig seizoen o.a. Belgisch kampioen geworden met een waanzinnig snelle Renault Clio en zijn resultaten hebben hem dit jaar tot in de BELCAR gebracht, alwaar hij met een Porsche GT3 met tot nog toe “slechts” 390 pk het opneemt tegen klasse genoten met wagens tot 450 pk.
Een en ander belette het team niet om na de vorige en eerste race van dit seizoen, op Zolder, tot op een vierde plaats in het kampioenschap te geraken. Dit weekend kwam het team op zaterdag niet verder dan een vijfde plaats bij de officiele tijdstrainingen. Volgens Philippe lag dit aan het feit dat er twee keer code rood werd gegeven en voorts had hij tijdens de overgebleven tijd last van “verkeer.” Volgens zijn zeggen had hij met een goede vrije ronde een dikke twee seconden lager uit kunnen komen, maar, vervolgde hij laconiek: “Dat lossen we tijdens de wedstrijd wel op.”
Zo gezegd, zo gedaan. In deze klasse rijdt men races van twee uur, met minimaal twee coureurs. Na anderhalf uur sturen had Philippe zijn Porsche naar een nette derde positie gereden en gaf toen het stuur over aan teamgenoot Frank. Een wat teleurstellende achtste plaats werd uiteindelijk hun deel.
Philippe Dentant: Een goede coureur die hopelijk na dit seizoen weer verder kan stijgen in de raceklasses. Buiten het BELCAR kampioenschap staat dit jaar nog de 24-uurs race van Zolder op het programma.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter