Peter Sauber heeft zijn ontevredenheid geuit over de resultaten van de race in Australi�. Voornamelijk het tekort aan snelheid in de race van voormalig wereldkampioen Villeneuve � hij viel terug van P4 naar P13 � roept een aantal vraagtekens op: “Felipe Massa�s snelste tijd was haast een seconde sneller dan die van Villeneuve, ondanks het feit dat hij Massa van de weinigen was die voor ��n stop koos. Jacques gaf aan problemen gekend te hebben, maar hij heeft nog niet duidelijk aangegeven wat de probleem precies waren.” Wel was Sauber positief over zijn kwalificatieronde, een vierde plaats die neergezet was onder moeilijke omstandigheden.

Peter Sauber Over Massa daarentegen was de teambaas redelijk te spreken. De uiteindelijke tiende plaats was niet in verhouding tot zijn snelheid gedurende de race, daar Massa ��n van de slachtoffers was van de verregende kwalificatie. Hij kon in de eerste twee ronden vijf man inhalen en zijn snelste tijd was slechts een seconde trager dan die van winnaar, wat volgens Sauber zeker perspectief toont.

Tevreden is hij echter nog lang niet, want “dat kunnen we pas zijn bij een overwinning.” De nieuwe windtunnel helpt daarbij aan een gestage progressie: “De auto wordt met de week beter, volgende race in Maleisi� zullen er weer nieuwe onderdelen op de wagen zitten. En die zijn er niet voor de sier.”

Op de vraag wat Sauber voelde bij de overwinning van Fisichella, zei hij erg blij te zijn voor hem, maar vond hij het vooral jammer vond dat zijn coureur weggegaan is. Mits de Renault goed genoeg blijkt over het hele seizoen, denkt Sauber dat Fisichella een goede kans maakt om wereldkampioen te worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter