Jenson Button was terug de koning van de testen. Terug reed hij de beste tijd op het testcircuit van Paul Ricard. Net als gisteren was hij sneller dan Kimi Ra�kk�nen maar verdubbelde zijn voorsprong naar een seconde.

Vandaag was het de laatste dag voor Button om te testen vooraleer naar Imola te vertrekken. Hij maakt plaats voor zijn teamgenoot Takuma Sato die morgen zal verder testen. Terug reed de Brit een ongelofelijk aantal ronden (150) met een nieuwe motor.

Jenson vertelde aan autosport.com:

“Het is allemaal heel positief voor de Grand Prix van Imola, maar we weten dat Ferrari er heel sterk zal zijn. Ik ben heel tevreden met wat we tot nu toe gedaan hebben en we hebben de voorbije twee dagen geen betrouwbaarheidsproblemen gehad. Ik ben niet zeker hoe de Michelin banden het stellen. Ik weet niet of ze goed of slecht zullen zijn maar we zien wel wat Taku doet morgen.”

R�ikk�nen was ook tevreden met zijn tweede tijd :

“Ik ben redelijk tevreden met de balans van de wagen in deze drie testdagen. We zien dat BAR hier zeer snel is, maar of ze zo snel zullen zijn in Imola is moeilijk te zeggen op dit moment. We zullen moet afwachten tot de Grand Prix van Imola.”

Wanneer men vroeg hoe hij zich voelt met de start van het Europese seizoen in aantocht zei hij:

“Ik wou dat ik kon zeggen dat ik de volgende vijf races kon winnen, maar om eerlijk te zijn ik weet het niet.”

Antonio Pizzonia nam het stuur over van Marc Gene en reed een derde tijd. Hij werkte aan een bandenprogramma. De tweede McLaren strandde op een vierde plaats met David Coulthard achter het stuur:

“We hebben een groot aantal kilometers kunnen afleggen hier maar op het eind van de dag is het gewoon maar testen. Ik wil niet zeggen dat het zo zal zijn in Imola maar ik denk dat het zeer interessant zal zijn komende race. Snelheid op de rechte stukken en de kerbs zullen hier een belangrijke rol spelen. We hebben enkele goede verbeteringen aangebracht en sommige blijken heel nuttig te zijn. Ik ben er heel tevreden mee.”

Fernando Alonso en Frank Montagny zijn terug dicht bij elkaar te vinden. De Spanjaard had enkele problemen met de nieuwe motor welke hem deden stoppen in deze sessie. De Toyota rijders Olivier Panis en Ryan Briscoe reden samen 225 ronden. Ze zorgden respectievelijk voor een zevende en achtste tijd.

Christian Klien was de traagste van vandaag nadat zijn achterophanging het had begeven:

“Het is heel jammer. Ik voelde iets vreemds aan mijn rechter achterophanging dus ik ging terug naar de pits. Het team wilde het onderzoeken in de fabriek dus dat was het einde van mijn testdag.”

Pos Rijder Chassis-motor Banden Tijd Ronden
1 Jenson Button BAR-Honda M 1m06.301s 150
2 Kimi Raikkonen McLaren-Mercedes M 1m07.375s 99
3 Antonio Pizzonia Williams-BMW M 1m07.706s 110
4 David Coulthard McLaren-Mercedes M 1m07.786s 98
5 Fernando Alonso Renault M 1m08.077s 98
6 Franck Montagny Renault M 1m08.227s 66
7 Olivier Panis Toyota M 1m08.418s 97
8 Ryan Briscoe Toyota M 1m08.657s 128
9 Christian Klien Jaguar M 1m09.567s 25

Thibaut Lottin

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter