McLaren testrijder Alexander Wurz heeft gezegd dat Bridgestone vooral het voordeel zal hebben in de Grand Prix van Bahrein. De Oostenrijker heeft eerder deze maand het circuit bezocht en heeft meegedeeld dat het veel minder warm zal zijn als vele mensen denken.

Veel Formule 1- insiders geloven dat de Grand Prix in een hitte zal verreden worden met temperaturen die 40 �C zouden bereiken. Maar Wurz zei dat het kouder zal zijn met lente- omstandigheden welke dus in het voordeel van Bridgestone zullen werken. Hij verwacht dus dat Ferrari en Michael Schumacher zeer sterk zullen zijn.

Wurz, die vandaag de snelste tijd reed op de eerste testdag op het Paul Ricard circuit zei:

“Het circuit is zo stoffig en vuil dat het zeker een Bridgestone circuit wordt. De temperatuur bedroeg zo�n 22�C wanneer ik het circuit bezocht. Zeker koel genoeg om Bridgestone beter te laten presteren dan Michelin.”

Als dit correct is dan zal dit een grote tegenslag zijn voor de Michelin-teams die hopen op warm weer.

Op het circuit vandaag waren twee teams aan het werk. Juist de twee teams die een desastreuze seizoensstart meemaakten. Alex Wurz werkte vandaag aan een andenprogramma voor Michelin maar hij werkte tegelijkertijd ook aan de set-up van de MP4/19. Tweede testrijder van McLaren, Pedro de La Rosa reed een tweede tijd en testte nieuwe onderdelen aan de achterophanging. Ook wordt een nieuwe achtervleugel verwacht voor morgen welke beide rijders zullen mogen testen.

Toyota testrijders Ricardo Zonta en Ryan Briscoe waren ook aanwezig op deze testdag. Zonta werkte vooral aan de set-up van de wagen. Briscoe kon maar 12 ronden rijden omdat zijn wagen volledig met sensoren bedekt was om gegevens te verzamelen maar ze werkten niet in overeenstemming.

Morgen zullen Renault, Williams en BAR de andere teams vergezellen.

 

1.  Wurz          McLaren-Mercedes     (M)  1:12.825  100
2.  de la Rosa    McLaren-Mercedes     (M)  1:12.957   39
3.  Zonta         Toyota               (M)  1:14.003   90
4.  Briscoe       Toyota               (M)  1:16.591   12 

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter