Nicky Pastorelli wordt testrijder van Jordan. Manager Colin Kolles heeft dit dinsdag in Londen bekendgemaakt.
De 21 jarige Pastorelli was in 2004 de Euro 3000 kampioen. Vorige maand reed hij bij Minardi voor het eerst in een F1. Vorige week mocht hij in Barcelona instappen in een Jordan. Kolles: “Hij is snel en liet zien dat hij een winnaar is. Wij zijn blij hem een leerschool te bieden voor de Formule 1 als onze testrijder.”

Pastorelli toonde zich zeer verheugd met de aanstelling als testrijder. “Ik ben gelukkig en dankbaar. Ik zal er ook alles aan doen mijn kans waar te maken.”

In 2004 kwam zijn doorbraak in de Euro 3000 Series. Hij veroverde de titel met een sensationele overwinning in de slotrace op de N�rburgring in Duitsland.

Pastorelli viel op bij scouts van verschillende grote renstallen. Hij kreeg de kans in de Formule 1 bij Minardi en Jordan en testte in de Verenigde Staten voor de Champ Card World Series bij Walker Racing in Sebring (Florida).

Nicky Pastorelli stapt dit naar als testrijder van Jordan in de Formule 1. Mogelijk zal hij als derde rijder van het team kunnen meedoen van de vrije trainingen voor de Grand Prix’ van het WK.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter