Afgelopen week was alle aandacht op Barcelona gericht, waar er acht van de tien teams actief aan het testen waren. Ook Toyota was daarbij, met als coureurs Ricardo Zonta, Ralf Schumacher en Jarno Trulli. Maar een honderdtal kilometers daar vandaan was Toyota ook actief, op het circuit van LeCastellet. Olivier Panis was de man van dienst. Op het Paul Richard High Tech Test Track. Aan het stuur van de TF104, de wagen van vorig seizoen, heeft hij op vier testdagen iets meer dan 300 ronden afgelegt, wat overeenkomt met ongeveer 1500 kilometer.

“We hebben een goede week achter de rug, die zo goed als probleemloos is verlopen. Het weer was de hele week goed en zo konden we ons hele programma afwerken. In totaal hebben we 300 ronden afgelegd op het langste circuit. We hebben veel dingen getest, maar het voornaamste was de nieuwe motor, de RVX-05 voor volgend seizoen. Luca Marmorini en zijn team heeft heel goed werk geleverd bij de bouw en de ontwikkeling van de motor die twee races moet meegaan. Het hele programma hebben we zonder moeite doorstaan en het team werkt heel aanmoedigend, ze leveren heel goed werk.
Deze test betekent de start van een nieuwe uitdaging voor mezelf en voor Toyota, en ik ben trots om nog steeds deel uit te maken van het team. Ik kijk al uit naar de komende tests binnen enkele weken.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter