Ferrari’s technisch directeur Ross Brawn waarschuwt iedereen die denkt dat de hitte in Maleisi� de andere teams dichter bij Ferrari zal brengen er naast zit. Ferrari rijdt met Bridgestone banden, en vorig jaar werd het Japanse bandenmerk bij warm weer overklast door Michelin.

Brawn zegt dat Bridgestone tijdens de winter zeer hard gewerkt heeft om de banden te verbeteren.

“We zullen weldra nieuwe ontwikkelingen zien door onze samenwerking. Vooral op het vlak van een band voor hoge temperaturen.” Vertelde de Brit aan de Italiaanse sportkrant Gazetta della Sporta. “De laatste maanden hebben ze werk verricht dat tijdens de volgende races naar voren zal komen. Ik ben blij met onze samenwerking.”

 

“Het klinkt als een excuus, maar de koude temperaturen in Melbourne zorgden ervoor dat de Michelin banden niet zo goed presteerden.”

Zei Patrick Head overlaatst.

Brawn bevestigde wat zijn Williams collega zei, en voegt er aan toe dat er nog moeilijke races aankomen voor de “scuderia”.

“Het weer in Melbourne was perfect, en er waren andere factoren die ons wat vooruit hielpen. We willen in het merendeel van de races winnen, maar we zullen ze niet allemaal op onze naam kunnen schrijven.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter