koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
OFFICIEEL: Marcus Ericsson derde rijder bij Sauber

Nadat vandaag bekend werd gemaakt dat Marcus Ericsson zijn racezitje bij het team voor 2019 kwijtraakt aan Antonio Giovinazzi, heeft het team kenbaar gemaakt dat Ericsson aan zal blijven als derde rijder.

De Zweed zal ook gaan fungeren als ambassadeur van het Zwitserse team.

Vermoedelijk is deze manoeuvre een wens van de Zweedse investeerder Longbow, grootaandeelhouder van Sauber én sponsor van Marcus.

Het hing al een tijdje in de lucht sinds Alfa Romeo via het motorendeal met Ferrari toetrad bij Sauber. Charles Leclerc mocht onder de vleugels van Ferrari zijn debuut maken bij Sauber, terwijl Antonio Giovinazzi werd genoemd als tweede rijder. Maar Marcus Ericsson bleek niet kansloos te zijn.

Nu vertrekt Leclerc naar Ferrari, terwijl Kimi Räikkönen zijn plaats inneemt bij Sauber, Men achtte blijkbaar de tijd rijp om Antonio Giovinazzi zijn debuut te gunnen.

Dit ten koste van de Zweed. Ik ben het team ontzettend dankbaar voor de jaren die ik heb gekregen in de Formule 1. Dat ik Sauber vier jaar heb mogen vertegenwoordigen, is iets waar ik zeer trots op ben., aldus Ericsson.

 Alles weten over Formule 1 in 2018?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.