koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Nyck de Vries gelooft nog in Formule 1

Nyck de Vries geloofd nog altijd in de Formule 1. De Vries rijdt dit jaar Formule 2. In dat kampioenschap eindigde hij vorig jaar als vierde, de top drie promoveerde naar de Formule 1. De Vries wordt voor dit jaar dan ook gezien als titelkandidaat. Het grote doel voor de Vries, die nog altijd verbonden is aan McLaren, is en blijft de Formule 1 halen.

In het Friesch dagblad laat de Vries optekenen:
Toen we allemaal nog jong waren en in de kart zaten, stelde je het je wel anders voor. Als er op dat moment iemand had gezegd dat het er acht jaar later zo voor zou staan als nu, dan was dat denk ik een stuk moeilijker te accepteren geweest dan inmiddels het geval is. Met zo’n 70 procent van de huidige Formule 1-grid ben ik opgegroeid. Natuurlijk is het wel eens frustrerend om te zien dat zij er nu wel zijn en ik niet, maar iedereen bewandelt zo zijn eigen pad, voor de een gaat het wat makkelijker dan de ander. Een paar jaar geleden was mijn keuze voor McLaren het beste, maar toen de prestaties van het team afnamen verloor het sponsoren en moest er gekort worden op bepaalde budgetten. Dat heeft niet meegeholpen in mijn traject. Maar ik ben er wel trots op hoe ik de afgelopen jaren heb overleefd en dat ik er nog altijd bij ben. Dat het nog niet is gelukt, gaat absoluut niet ten koste van mijn geloof in mijn kansen in de Formule 1. Als je dat geloof niet hebt, kun je er beter mee stoppen.

Over het Formule 2 seizoen en het promoveren van Lando Norris en Alexander Albon:
k wil helemaal niet arrogant overkomen, maar Norris en Albon waren in mijn ogen echt niet beter dan ik. Norris won maar één race, Albon won er vier en ik won er drie. Maar dat is geweest. Dit jaar wil ik revanche nemen en voor het kampioenschap gaan met ART. Daarmee dwing ik mijn eigen kans af. De laatste zeven kampioenen zijn allemaal gepromoveerd naar de Formule 1. Garanties heb je nooit in het leven, maar als je al die statistieken naast elkaar legt mag je het wel voorzichtig aannemen. Het systeem zou niet in leven kunnen blijven als een kampioen niet promoveert.Alles weten over Formule 1 in 2019?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.