koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
‘Nigel Mansell wil meer teams op de grid’

De gewezen wereldkampioen Formule 1 van 1992 pleit voor meer teams en dus meer auto’s op de grid. De Brit ziet teveel talent in de promotionele raceklasses verzuipen, omdat het aantal zitjes in de koningsklasse van de autosport te beperkt is…

Bijna 23 jaar geleden, de Grand Prix van Monaco in 1995, was de laatste keer dat met 26 auto’s de volledige capaciteit van de grid werd benut. In het seizoen daarvoor waren er per Grand Prix zelfs 28 inschrijvingen, wat ertoe leidde dat na de kwalificatie de twee langzaamste coureurs afvielen.

Qua diepte van de competitie zou ik graag terug willen naar de jaren tachtig en negentig, begint Nigel Mansell tegenover Motorsport.com.

Er was elk seizoen vers bloed, er was altijd plaats. Dat is opgedroogd.

Ook de huidige veiligheid speelt een rol, zo meent Mansell: De fabrikanten hebben nauw samengewerkt om de auto’s veiliger te maken. De carrière van een coureur duurt nu bijna twee keer zo lang. Dat is goed voor hen, maar de rijders in de wachtkamer krijgen nooit de kans.

Volgens FIA-president Jean Todt is er van geen enkele partij concrete belangstelling om toe te treden tot de Formule 1. De Fransman zei eerder al dat hij dit ook niet verwacht zolang er geen andere verdeling van de inkomsten wordt gemaakt.

En daar heeft Todt een zeer goed –en heikel– punt.

Zowel de huidige regels als de verdeling van de TV-inkomsten zorgen ervoor dat nieuwe teams teveel moeten investeren, en aan de andere kant te weinig verdienen aan de sport om te blijven rijden.

Voorbij zijn de dagen dat een team als die van Eddie Jordan rond kon komen met 80 man personeel. Tegenwoordig heb al minimaal 175 mensen nodig voor het ontwerp plus-, bouw van de auto’s en de competitie.

Dat kost geld. Veel geld, terwijl de tijden van grote (hoofd)sponsoren die de rekening betaalden ook voorbij zijn.Alles weten over Formule 1 in 2018?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.