Williams-coureur Alexander Wurz stopt per direct als F1- coureur. Dat heeft de 33- jarige boomlange Oostenrijker maandag bekend gemaakt. Het Williams-team zal dinsdag (morgen) de vervanger van Wurz, voor de laatste race van het seizoen in Brazilië, bekend maken.

Vandaag laat ik weten dat ik stop met het racen in de Formule 1. liet Wurz in een verklaring weten. Ik wil graag mijn familie en fans bedanken, alsook het team van Williams en mijn vorige teams voor hun steun gedurende mijn racecarrière. Ik ben altijd van mening geweest dat je jezelf gaat afvragen waarom je het nog doet, moet stoppen. Enige tijd geleden kwamen deze gedachten bij me op en nu is het moment aangebroken om afscheid te emen.

Ik heb erg genoten van dit seizoen, vooral mijn podiumplaats in Canada laten goede herinneringen achter. Maar nu is het moment gekomen om ermee te stoppen. Ik wil het team erg bedanken voor het accepteren van mijn beslissing en wens hun het allerbeste toe in de laatste race van dit seizoen.

Wat Wurz nu gaat doen weet hij nog niet: Ik kijk erg uit naar mijn toekomst en misschien ga ik mijn mijn ervaring en kennis van de F1 op de één of andere manier doorgeven. Ik ben hier en daar aan het praten, maar er is nog niets besloten. Misschien ga ik ook wel in Le Mans rijden of in andere klassen en een deel van mijn vrije tijd zal ik zeker besteden aan verkeersveiligheid.

Algemeen wordt aangenomen dat het stoeltje van Wurz zal worden ingenomen door Willams-testrijder Kazuki Nakajima.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *