Zoals verwacht heeft Spyker-Ferrari vannamiddag officieel bevestigd dat Markus Winkelhock dit weekend het zitje van Christijan Albers zal overnemen. De 27-jarige Duitser zal dus voor eigen publiek debuteren, en daar is hij uiteraard heel erg blij mee.Natuurlijk is dit een droom die uitkomt, zegt Winkelhock. Ik heb dit seizoen nog niet veel tijd kunnen doorbrengen achter het stuur maar mentaal en fysiek ben ik er klaar voor. Dit is voorlopig een éénmalig moment, maar ik ga mijn uiterste best doen om er het beste van te maken.

Teambaas Colin Kolles heeft er alle vertrouwen in. Ik ben blij dat we Markus kunnen belonen voor zijn geduld en loyaliteit voor het team voor de afgelopen achttien maanden. Onder meer daarom mag hij debuteren op de Nürburgring. Na dit weekend zullen we de mogelijkheden bekijken om een vaste coureur in dienst te nemen die Christijan dan zal vervangen. Jammer genoeg zal het Markus niet zijn maar we hebben verschillende kandidaturen.

Markus Winkelhock werd geboren op 13 juni 1980 in Bad Cannstatt, nabij Stuttgard. In 2001 werd hij vijfde in het Duits Formule 3-kampioenschap, een jaar later werd hij zesde. In 2003 werd hij zesde tijdens de Marlboro Masters in Zandvoort en behaalde hij een vierde plaats in het Europees Formule 3-kampioenschap. In 2004 probeerde hij door te breken in de DTM, maar daar slaagde hij jammer genoeg niet in.

Twee jaar geleden werd hij knap derde in de World Series by Renault, achter Robert Kubica en Adrián Vallés. Vorig jaar was hij testcoureur van Midland, ook dit jaar vervulde hij diezelfde rol bij het intussen hernoemde Spyker. Afgelopen weekend reed hij in Mugello mee met de DTM, waar hij naar verluid de bevestiging van Colin Kolles kreeg dat hij dit weekend op de Nürburgring zou rijden.

Markus Winkelhock is de zoon van Manfred Winkelhock, de Duitse coureur die in de eerste helft van de jaren ‘80 47 Grand Prix’ reed. Manfred verongelukte in 1985 tijdens een Sportscar race op het Canadese circuit Mosport Park, Markus was op dat moment amper vijf jaar oud.

In Hongarije zit waarschijnlijk Adrián Vallés in de Spyker, vanaf Turkije rijdt de definitieve vervanger (hoogstwaarschijnlijk Klien of Karthikeyan) in de wagen rond. De grootte van de geldkoffer is een doorslaggevend argument.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter