1917: De verjaardag van Paul Frère. De Belg is momenteel één van de oudste, nog in leven zijnde ex-Formule 1-coureurs. Hij werd tijdens de Duitse bezetting van België in de Franse stad Le Havre geboren. In België 1952 debuteerde hij knap met een vijfde plaats in een BWM-Alta. Dat jaar reed hij nog twee andere races, in Nederland en in Duitsland. Beide raceshaalde hij de finishvlag niet. In 1953 nam hij tweemaal deel: in Spa-Francorchamps werd hij tiende en in Zwitserland moest hij aan de kant met een opgeblazen motor. In 1954 viel hij driemaal uit met mechanische pech. Het jaar nadien werd zijn beste jaar. Ook al reed hij amper twee races, zijn resultaten mochten er best zijn. In Monaco finishte hij achtste, in Spa-Francorchamps eindigde hij als vierde. België 1956 zou zijn laatste race worden. In de gehuurde Ferrari D50 2.4 V8 reed hij in de regen erg knap naar een tweede plaats, achter Peter Collins en voor onder andere Stirling Moss. Paul Frère wordt vandaag precies 90 jaar oud.

1937: De tweede jarige vandaag is Bruce Johnstone. De Zuid-Afrikaan reed één Grand Prix: Zuid-Afrika 1962. in zijn BRM P48/57 kon hij zich als zeventiende kwalificeren en finishte hij de race op een negende plaats. William Bruce Gordon Johnstone was destijds 25 jaar, 10 maanden en 29 dagen oud, en wordt vandaag 70 jaar.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter