De organisatie van de Australische Grand Prix heeft gisteren bekend gemaakt dat vrouwen volgend jaar met korting de race kunnen bijwonen. Daarvoor hebben de organisatoren van de F1-race in Melbourne toestemming gekregen van de rechter.
De actie is onderdeel van een plan om meer vrouwen over te halen om naar de Formule 1 te komen. Deze actie geldt wel enkel voor de tribune rond bocht vier, waar een spciaal gebied geselecteerd is, de zogenaamde “Traction Arena”.
Algemeen directeur van de orgaisatie, Tim Barmford zei: Dit is onze manier om mensen die er normaal niets om geven, nu wel naar het evenement te krijgen. We hopen zo dat de F1 iets meer leven krijgt tussen het vrouwelijke publiek.
De kaarten voor de GP van Australië krijgen een speciale kleurencode: roze voor de vrouwen (tribune bij bocht vier) en blauw voor de mannen (de rest van het circuit).

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!