Nico Rosberg werd op 27 juni 1985 geboren in het Duitse Wiesbaden. In 1996 begon hij met het karten en liet hij al meteen een goede indruk na. In het regionaal Côte d’ Azur Mini-kampioenschap werd hij glansrijk eerste. Een jaar later won hij het Franse Mini-kampioenschap, gevolgd door het Noord-Amerikaans ICA kartkampioenschap. In 1999 werd hij tweede in het Italiaans en vierde in het Europees ICA Junior kampioenschap. In de twee jaar nadien werd hij tweede in het Europees Formule A-kampioenschap en nam hij deel aan het Wereldkampioenschap Super A. In 2002 maakte hij de overstap naar de éénzitters, in het Duitse Formule BMW ADAC-kampioenschap. Dat won hij met ruime voorsprong en als beloning mocht hij van BMW een Formule 1-wagen testen. Nico Rosberg, de zoon van voormalig Williams-coureur en wereldkampioen Keke Rosberg, liet een goeie indruk na en Williams nam hem aan als testcoureur. Met zijn zeventien jaar is het de jongste coureur ooit in een Formule 1-wagen. Op achttienjarige leeftijd mocht Rosberg kiezen welke nationaliteit hij aannam, vermits hij een Finse vader en een Duitse moeder heeft. Rosberg koos voor de Duitse nationaliteit omdat hij naar eigen zeggen zo meer kans maakte in de autosport. In 2003 nam hij deel aan de Formula 3 Euroseries, waar hij achtste eindigde. Een jaar later werd hij in hetzelfde kampioenschap vierde, vooraleer hij de overstap maakte naar de GP2-Series. Daar lag hij lange tijd op een tweede positie, tot in de laatste vier races van het kampioenschap. Rosberg nam de leiding in het kampioenschap over van Heikki Kovalainen en won. Dat gaf uiteindelijk de doorslag om een vast Formule 1-zitje te pakken te krijgen, bij het team van Sir Frank Williams.

Nico Rosberg was 21 jaar, vier maanden en vijftien dagen oud toen hij debuteerde op de startgrid van Bahrein. Al in zijn eerste race liet hij grote dingen zien, in de mindere Williams-Ford finishte hij als zevende en zette nota bene als jongste coureur ooit de snelste ronde van de race neer. In Maleisië bevestigde hij zijn kunnen met een derde startplaats. Jammer genoeg begaf zijn motor het na amper zes rondjes. De rest van het seizoen zakte hij stilaan wat weg, door de steeds zwakker wordende Williams. Op de Nürburgring kon hij nog als zevende finishen. In Canada leek het opnieuw beter te gaan met een zesde startplaats en reed hij vijfde, tot hij er al in de derde ronde werd afgetikt in een raceincident met Juan Pablo Montoya. Uiteindelijk behaalde Rosberg vier punten en een zeventiende plaats in het kampioenschap.

Debuut in de Formule 1   : 12 maart 2006, Grand Prix van Bahrein, Williams-Ford, zevende
Eerste maal in de punten : 12 maart 2006, Grand Prix van Bahrein, Williams-Ford, zevende

Teams : Williams (2006-2007)

Leefijd bij debuut               : 21 jaar, 4 maanden, 15 dagen
Aantal Grand Prix’               :   18
Aantal seizoenen in de Formule 1 :    1
Aantal punten                    :    4
Beste kwalificatie               :    6de
Beste resultaat                  :    7de
Aantal snelste ronden            :    1
Aantal ronden verreden           :  662
Aantal kilometers verreden       : 3213

Officiële website van Nico Rosberg

Kampioenschappen
2006 : 4 punten, 17de   WilliamsF1 Team Ford-Cosworth

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter