BMW-Sauber heeft op haar website laten weten dat Sebasian Vettel ook in 2007 aanblijft als derde rijder voor een Grand Prix weekend. Door de nieuwe regels mag er geen derde wagen worden ingezet op de vrijdagen, daarom zal de 19-jarige Duitser in een wagen rijden van één van de racerijders.
We zullen ook volgend jaar van de mogelijkheid gebruik maken om onze derde rijder op de vrijdagen te laten rijden. zegt BMW-mtororsportdirecteur Mario Theissen. Het is onze bedoeling om Sebastian niet alleen als reservecoureur te gebruiken, maar om hem ook de mogelijkheid te geven in actie te komen tijdens een raceweekend.
Voor het team is het ook belangrijk om de derde rijder te laten rijden op vrijdagen en niet alleen tijdens testsessies. vervolgt Theissen. Mocht er iets gebeuren met één van de racerijders, dan kan Sebastian meteen invallen en presteren.
Vettel maakte tijdens de laatste races van het afgelopen seizoen zijn debuut als vrijdagcoureur bij BMW-Sauber. De Duitse renstal was onder de indruk van zijn prestaties en Vettel ziet dat nu beloond met een verlengd verblijf.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!