Zoals ondertussen al wel enkele dagen bekend is heeft Ferrari klacht neergelegd tegen oude getrouwe Nigel Stepney. De Brit heeft al enkele maanden geleden laten weten dat hij weg wil en het onderzoek dat nu tegen hem wordt ingesteld zorgt daarom voor verhalen van verraad en sabotage.

Een verhaal dat de ronde doet gaat over een witpoeder rond de brandstoftoevoer. Dat zou voor verminderde prestaties hebben gezorgd tijdens de GP van Monaco. Het is een verhaal dat, en vergeef me het citaat van GrandPrix.com, vrij onwaarschijnlijk is en moeilijk te bewijzen.

Volgens die website praatte Stepney openlijk met andere teams (waaronder Honda) over een vertrek bij de Scuderia. Daarbovenop zou hij ook nog eens enkele topingenieurs met zich meenemen. De Brit verklaarde enkele weken geleden aan de mensen achter de site dat Ferrari hem overal liet volgen.

Alle geruchten hebben natuurlijk een kern van waarheid in zich. Je kan dan eigenlijk niet anders dan stellen dat het team dat zo lang zo dominant en op elkaar ingespeeld was stilaan uit elkaar begint te vallen. Misschien kan een terugkeer van Ross Brawn dat nog net op tijd verhinderen.

De Engelsman heeft al aangegeven dat hij een herstructurerende en uitdagende rol wel ziet zitten. Als hij naar Ferrari zou terugkeren dan heeft hij alvast zijn handen vol.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter