Ferrari-teambaas Jean Todt wil dat Michael Schumacher als adviseur een belangrijke rol zal spelen binnen het Italiaanse team. Ondanks dat Raikkonen al heel wat tijd heeft doorgebracht op de fabriek in Maranello, is Todt van mening dat de Fin zich nog zal moeten bewijzen. Zo kan de zevenvoudig wereldkampioen de Fin helpen bij het wennen aan de werkwijze van Ferrari.
We willen het voordeel halen uit de kennis en ervaring van Schumacher. Hij is de enige in deze wereld die over zoveel kennis en ervaring beschikt. aldus Todt tegenover Corriere della SeraHij blijft van grote waarde voor ons en voor onze coureurs.
Raikkonen is een erg snelle rijder en zijn leeftijd (27) geeft de mogelijkheid om nog vele jaren voor Ferrari te werken. Het blijft wel nog een vraagteken hoe de samenwerking zal verlopen.

De Fransman verklaarde ook dat Raikkonen en Massa tegen elkaar mogen strijden, maar dat dit niet ten koste mag gaan van het team: Deze strijd zal mooie resultaten opleveren. Maar we zullen er wel zeer goed op letten dat dit niet ten koste gaat van het team. De belangen binnen Ferrari zijn het belangrijkste en dat weten Raikkonen en Massa maar al te goed.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!