Alle teams hebben afgelopen week hard gewerkt aan het maken van kilometers en de voorbereidingen op de races in Frankrijk en Engeland die aankomende weken op het programma staan.

Niet alle teams trokken naar de oude asfaltstrook in Engeland (Silverstone) waar de Britse Grand Prix ook dit jaar weer gehouden zal worden. Een deel van de team trok naar Spanje om daar op het circuit van Jerez de la Frontera aan de set-up en algehele betrouwbaarheid en snelheid van de bolides te werken.

Het team van Super Aguri kende een productieve driedaagse test in Jerez. James Rossiter bemande de wagen gedurende de eerste twee dagen en maakte flink wat kilometers om zo alle set-up mogelijkheden uit te proberen en voor de GP Frankrijk alvast het nodige voorwerk te doen. Ook werd er hard gewerkt aan de tractioncontrol. Die taak werd voornamelijk door Anthony Davidson uitgevoerd gedurende de derde en laatste dag.

Anthony Davidson: “Het was prima weer om te testen en leuk om weer terug te zijn. Ik heb hier van de winter voor het laatst gereden en ik voelde het verschil tussen de veel verder ontwikkelde auto van nu en zoals hij van de winter nog aanvoelde hier. Een enorm verschil! Ik ben tevreden over het werk dat we hebben kunnen verrichten en kijk uit naar de GP Frankrijk komend weekend.”

Aan de andere kant van het water was onder andere het team van Scuderia Toro Rosso actief. Ook daar werd gesproken van een productieve driedaagse test, ondanks de problemen met de aandrijving die Scott Speed op de laatste dag in de middag ondervond en voortijdig een eind maakte aan de werkzaamheden.

Technisch directeur Giorgio Ascanelli: “We hebben deze week drie volledige Grand Prix afstanden afgelegd met de versnellingsbak die we in Frankrijk ook zullen gebruiken. De betrouwbaarheid lijkt goed te zijn, tot vanmiddag dan… We hebben in het geheel een verbeterde prestatie en betrouwbaarheid van de wagen ondervonden en hebben er vertrouwen in.”

Ook actief in Silverstone was Red Bull Racing. Het team waar Mark Webber en David Coulthard dt jaar teamgenoten zijn kende geen geheel probleemloze dagen. Red Bull Racing had op het programma staan dat de nieuwe aerodynamische onderdelen voor Frankrijk geëvalueerd moesten worden en de banden voor de Britse Grand Prix. De aerodynamische update voor Frankrijk lijkt te functioneren en de wagen is erg stabiel, aldus het team.
Op de eerste twee testdagen werd er wel meermaals tijdelijk ondrbroken vanwege technische problemen. De derde en laatste testdag was voor David Coulthard. Ook DC werkte aan de aero-update, wielophanging, bandenkeuze en set-up voor de GP Engeland.

Hoofd van het testteam Ian Morgan: “Het was een erg drukke dag, maar we hebben het meeste van het programma kunnen afwerken. Alle technische problemen die we tegen kwamen hebben we kunnen oplossen en we weten nu meer over het nieuwe aero-pakket voor de komende twee races.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter