Max Mosley vertelde in een interview dat vanaf 2011 de Formule 1 terug zou kunnen gaan naar het turbotijdperk. In een gezamenlijk interview met GPMA-voorzitter Burkhard Göschel, dat gisteren verschenen is, vertelde Mosley dat het één van de mogelijkheden zou zijn om milieuvriendelijkere wagens te maken. Het grootste discussiepunt wordt dan waarschijnlijk de capaciteit van de motoren, want we willen geen belachelijk hoog aantal paardenkracht in de motoren, vertelde de Brit in München. De motoren zouden minimum een 15 000 toeren kunnen halen, en op biobrandstof werken. Het turbotijdperk was er reeds in de jaren ’80. Renault kwam als eerste op de proppen met een turbomotor tijdens de Grand Prix van Engeland in 1977, en de laatste turborace werd verreden in Australië 1988. Naar het einde toe haalde de BMW-turbomotor meer dan 1000pk.

Daarbij kwam meteen het discussiepunt van de laatste kwalificatiesessie.  Vorig jaar werd het gewoon gebruikt om brandstof op te rijden, en dat is slecht voor het imago van de sport. In 2007 zouden we daar iets aan kunnen veranderen. Maar dan hebben we de unanimiteit nodig van alle teams. Één van de mogelijkheden is dat we er nog eens vijf minuten van wegnemen en een extra setje banden toelaten. Dan ziet de toeschouwer non stop actie.

Ook vertelde Mosley dat hij meer dan waarschijnlijk voor 2010 zijn voorzitterschap van de FIA zal opgeven.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter