Bruno Senna wilt binnen de twee seizoenen in de Formule 1 geraken. De 23-jarige neef van wijlen Ayrton Senna vertelde dat aan journalisten op de Hockenheimring, eerder dit weekend. Ik heb al contacten in de Formule 1, zegt de jonge Braziliaan, waarmee hij waarschijnlijk Gerhard Berger bedoeld. Berger was één van de beste vrienden van Ayrton Senna en tegenwoordig teambaas van Scuderia Toro Rosso. Aan het Duitse Bild vertelde hij dat zijn deelname aan de GP2-Series zo goed als zeker is. Het hangt er vanaf hoe ik het in de GP2 doe. Binnen de twee jaar wil ik in de Formule 1 geraken.

En hoe denkt hij over het vertrek van Michaël Schumacher ? Als mijn oom niet was gestorven, dan had Schumacher twee titels minder gewonnen. Michaël heeft weinig echt op de limiet moeten rijden, maar als Ayrton er was geweest zou het heel anders geweest zijn.

Bruno Senna werd dit jaar derde in het Engels Formule 3-kampioenschap, een kampioenschap dat ooit Ayrton Senna wel wist te winnen (in 1983). De Formule 1 gaat een mooie toekomst tegemoet, als binnen vijf jaar de zonen van zowel Rosberg en Piquet, als de neef van Senna in de Formule 1 rijden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter